Kerja Kosong Bank Simpanan Nasional (BSN)

Jawatan Kerja Kosong Bank Simpanan Nasional (BSN) logo www.ohjob.info november 2016
Applications are invited to qualified Malaysian citizens to fill the following position: -

1. Business Relationship Officer

CLICK HERE FOR MORE INFORMATION

akar kita tarikh kembali ke abad ke-19 apabila perkhidmatan Bank Simpanan pertama dibuka di Perak dan Selangor. Bank-bank ini tidak lama lagi menjadi sebahagian daripada rangkaian Pejabat Pos Simpanan Bank negara yang berkembang untuk berkhidmat kepada lebih 2.5 juta pendeposit menjelang tahun 1974, dengan aset terkumpul bernilai lebih RM537 juta.

Apabila BSN telah ditubuhkan secara rasminya pada 1 Disember 1974, Akta Bank Simpanan Nasional, 1974, telah membolehkan pemindahan kuasa pengurusan dari Jabatan Perkhidmatan Pos kepada Lembaga bank Pengarah. Dengan itu, BSN telah dilancarkan secara rasmi pada 5 Disember oleh YAB Tun Haji Abdul Razak Bin Hussein, Perdana Menteri Malaysia Kedua:

"Bank Simpanan Nasional adalah satu cara baru dalam usaha kita untuk memupuk berjimat cermat supaya rakyat akan digalakkan untuk menyimpan wang mereka. Ia akan mengekalkan standard yang tinggi daripada Bank Simpanan Pejabat Pos dan pada masa yang sama membawa beberapa perubahan sesuai dengan masa kini.

Saya berharap dengan pelancaran Bank Simpanan Nasional hari ini, ia akan berkembang sebagai sebuah institusi penjimatan utama dan akan memperluaskan kempen simpanan kerajaan langkah anti-inflasi dan mempercepatkan kadar pembangunan negara.

Oleh itu Bank Simpanan Nasional mempunyai peranan yang penting dalam kehidupan orang dan Pembangunan Negara. "

DUE DATE:- 30 NOVEMBER 2016


* Senarai Penuh Jawatan Kosong Yang Telah Dikemaskini (KLIK SINI)

Terima kasih kerana membaca dan menyemak Kerja Kosong Bank Simpanan Nasional (BSN) dan selamat memohon, semoga berjaya kami ucapkan, sila kongsikan kepada semua.


.