Kerja Kosong Perusahaan Otomobil Kedua Berhad (PERODUA)

Jawatan Kerja Kosong Perusahaan Otomobil Kedua Berhad (PERODUA) logo www.ohjob.info november 2016
Applications are invited to qualified Malaysian citizens to fill the following position: -

1. Customer Relation Assistant
2. Administration Assistant
3. Operator
4. Customer Relation Assistant
5. Executive Secretary

CLICK HERE FOR MORE INFORMATION

Perusahaan Otomobil Kedua Sendirian Berhad atau lebih dikenali sebagai Perodua adalah syarikat pengeluar automotif Malaysia yang kedua selepas Proton. Ditubuhkan pada 1993, kilangnya terletak di tapak seluas 80 hektar di Sungai Choh, Serendah, Selangor. Kenderaan pertamanya, Perodua Kancil telah dilancarkan pada Ogos 1994. [1] M2 merujuk kepada satu nama kod yang digunakan yang mana projek untuk mewujudkan Perodua yang masih dirahsiakan. Pemegang saham Perodua ialah UMW Corporation Sdn Bhd dengan 38% kepentingan, Daihatsu Motor Co. Ltd. (20%), MBM Resources Bhd (20%), PNB Equity Resources Corporation Sdn Bhd (10%), Mitsui & Co. Ltd (7%) dan Daihatsu (Malaysia) Sdn Bhd (5%)

Perodua terutama menghasilkan kereta mini dan supermini dan tidak mempunyai model dalam segmen pasaran yang sama dengan Proton. Mereka tidak mereka bentuk atau jurutera komponen utama mereka, seperti enjin dan transmisi, di dalam rumah. kereta Perodua telah sejarah yang digunakan reka bentuk komponen Daihatsu. Daihatsu mempunyai pegangan 20% dalam Perodua pada majlis pelancaran syarikat itu, meningkatkan ini kepada 25% pada tahun 2001 dan kemudian kepada 35%. Pada tahun 2004, Perodua mula memasang Toyota Avanza di kilang mereka di Rawang, untuk dijual di Malaysia.

Perodua menjual lebih 189,000 kenderaan pada tahun 2012, yang merupakan rekod jualan paling tingginya. Bahagian pasarannya dianggarkan di Malaysia adalah 30.2 peratus. Ia merancang untuk mendirikan kilang pembuatan kereta kedua dari $ 770,000,000 pelaburan yang dirancang pada tahun-tahun akan datang.

DUE DATE:- 04 NOVEMBER 2016


* Senarai Penuh Jawatan Kosong Yang Telah Dikemaskini (KLIK SINI)

Terima kasih kerana membaca dan menyemak Kerja Kosong Perusahaan Otomobil Kedua Berhad (PERODUA) dan selamat memohon, semoga berjaya kami ucapkan, sila kongsikan kepada semua.


.