Kerja Kosong Majlis Bandaraya Ipoh (MBI)

Jawatan Kerja Kosong Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) logo www.ohjob.info oktober 2016
Applications are invited to qualified Malaysian citizens to fill the following position: -

1. PENOLONG JURUUKUR J29
2. PENOLONG PEGAWAI PENILAIAN W29
3. PELUKIS PELAN (KEJURUTERAAN AWAM) JA19
4. PEMBANTU PENILAIAN W19
5. PEMBANTU OPERASI N11
6. PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN U29

CLICK HERE FOR MORE INFORMATION

Pada umumnya, Majlis Bandaraya Ipoh selaku Pihak Berkuasa Tempatan merupakan sebuah Pertubuhan Perbadanan yang ditubuhkan oleh Akta Kerajaan Tempatan 1976 (Akta 171) sebagai satu badan yang bertanggungjawab untuk mengurus dan mentadbir kawasan Bandar raya Ipoh berasaskan kepentingan tempatan, begitu juga sebagai pihak berkuasa perancang tempatan di bawah Akta Perancangan Bandar dan Desa 1976 (Akta 172), MBI diberi tanggungjawab secara langsung oleh Undang-undang untuk merangka dan melaksanakan dasar-dasar perancangan pembangunan berasaskan lokaliti setempat bersesuaian dengan dasar yang ditetapkan oleh kerajaan.

Kini, kawasan sempadan Majlis meliputi kawasan seluas 643 km persegi dengan bilangan penduduk berjumlah lebih 720,000 orang. Sebagai ibu negeri Perak Darul Ridzuan, Ipoh berperanan sebagai pusat pentadbiran, perdagangan, sukan, kewangan, politik, keagamaan dan juga pendidikan. Kini di bawah pimpinan Datuk Bandar, Majlis Bandaraya Ipoh terus menerus berusaha untuk menjadikan bandaraya ini sebagai sebuah bandaraya yang dinamik dan unggul.

DUE DATE:- 26 OCTOBER 2016


* Senarai Penuh Jawatan Kosong Yang Telah Dikemaskini (KLIK SINI)

Terima kasih kerana membaca dan menyemak Kerja Kosong Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) dan selamat memohon, semoga berjaya kami ucapkan, sila kongsikan kepada semua.


.