Kerja Kosong Jabatan Imigresen Malaysia

Jawatan Kerja Kosong Jabatan Imigresen Malaysia logo www.ohjob.info januari 2016
Applications are invited to qualified Malaysian citizens to fill the following position: -

1. Pegawai Imigresen Gred KP17
2. Penolong Penguasa Imigresen / Penguasa Imigresen (KP27, KP32, KP38, KP41, KP42, KP44, KP48, KP52, KP54)

CLICK HERE FOR MORE INFORMATION

KUALA LUMPUR - Sebanyak 1,646 kekosongan jawatan di Jabatan Imigresen akan diisi secara berperingkat mulai awal tahun depan.

Timbalan Ketua Pengarah Imigresen (Pengurusan), Datuk Abdul Halim Abdul Rahman berkata, daripada jumlah itu, 484 calon bagi jawatan gred KP17 dan 70 calon gred KP27 dijangka melapor diri pada Februari depan.

Beliau berkata, sehingga kini hanya 12,774 jawatan telah diisi manakala Jabatan Imigresen sedang bekerjasama dengan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam untuk mengadakan sesi temuduga bagi mengisi baki kekosongan jawatan.

"Pengambilan ini dapat mengisi kekosongan jawatan di seluruh negara khususnya di Johor," katanya.

Beliau berkata demikian kepada Bernama selepas merasmikan sambutan Hari Imigresen 2015 peringkat Jabatan Imigresen Wilayah Persekutuan di sini hari ini.

Dalam pada itu, Abdul Halim berharap kerajaan dapat meluluskan permohonan insentif penguatkuasaan RM200 sebulan melibatkan peruntukan sebanyak RM30.4 juta. - Sumber Bernama

DUE DATE:- DECEMBER 2016


* Senarai Penuh Jawatan Kosong Yang Telah Dikemaskini (KLIK SINI)

Terima kasih kerana membaca dan menyemak Kerja Kosong Jabatan Imigresen Malaysia dan selamat memohon, semoga berjaya kami ucapkan, sila kongsikan kepada semua.


.